top of page
The Exorcist

The Exorcist

Altıncı Şeytan Filmi Geliyor

WB

“The Exorcist – Şeytan” filmi, ilk sinemalarda gösterime girdiği 1973’den bu güne korku filmleri tarihinde özel bir yer edindi. Her ne kadar Türkiye’de 1981’de vizyona girmişse de, ünü kendisinden önce gelmişti. 2005’e kadar çekilen devam filmleri ve en son 2016-2017 döneminde iki sezon yayınlanan TV dizisi ile efsane devam etti. İnternetteki haberlere göre önümüzdeki yıl yeni bir sinema filmi geliyor. Serinin altıncı filmi bir devam filmi olacak ve şeytan bu sefer ilk filmde Linda Blair’in canlandırdığı Regan’ın toruna musallat olacak.

William Peter Blatty’nin 1971’de yayınlanan aynı isimli romanından 1973’de William Friedkin’in yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan “The Exorcist – Şeytan” serisinin ilk filminde, 12 yaşındaki bir kız gizemli bir varlık tarafından ele geçiriliyor ve annesi onu kurtarmak için iki papazdan yardım istiyordu. Linda Blair, Regan rolüyle dünya çapında meşhur oldu. Film 1973’de en iyi film dahil 10 dalda Oscar’a aday olsa da sadece 2 dalda (ses ve roman uyarlaması) ödül kazanabildi, ancak Golden Globe ödülünü aldı.

İlk filmin iki katı bütçe ile 1977’de çekilen ikinci film gişede başarı sağlayamadı. Romanın yazarı William Peter Blatty üçüncü filmin yönetmenliğini üstlenince, 1990 yapımı üçüncü film serinin en iyi filmlerinden biri oldu. Son iki film ise 2004 (Exorcist The Beginning) ve 2005’de (Dominion: Prequel To The Exorcist) çekildi. Tüm filmler bugüne kadar 600 milyon $'ın üzerinde hasılat sağladı.

bottom of page