top of page

Hasta La Vista Baby

Terminator

İlk Yayın Tarihi

UIP

1991 yılında Arnold Schwarzenegger, İspanyolca ve İngilizce karışımı “Hasta la vista baby - Görüşürüz bebek” diyerek sıvı metal terminator T-1000’i yok etmişti. Yıl 2019, terminator geri dönüyor. 01 Kasım’da sinemalarda gösterilecek “Dark Fate – Kara Kader” serinin altıncı filmi olacak. İlk film 1984’de çekildi (The Terminator – Yok Edici) ve dünya çapında başarı kazandı. Filmin senaryosu çok ilginçti: Gelecekte yapay zeka kontrolü ele alarak insanlığı ortadan kaldırır. Herşey ABD'nin SKYNET isimli "Küresel Dijital Savunma Ağı” bilgisayar sisteminin bilinç kazanıp tüm insanlığı bir güvenlik tehdidi olarak algılamasıyla başlamıştır. Skynet, nükleer bir savaş ile insanlığın kendisini yok etmesi için bir plan hazırlar. Savaş sonrası kalan az sayıda insanın direnişine John Connor liderlik etmektedir. Gelecekte insanların direnişini kıramayan Skynet, zaman yolculuğu ile geçmişe terminatör robot Arnold Schwarzenegger’i gönderir. John’un annesi Sarah Connor’ı ortadan kaldırıp geleceği değiştirmeyi ve direnişi kırmayı amaçlar. Aynı şekilde geçmişe giden asker Kyle Reese, John’un varlığını devam ettirmek için annesini korur.

1991’de çekilen “Terminator 2: Judgment Day – Mahşer Günü”nde daha gelişmiş şekil değiştirebilen sıvı metal yok edici T-1000’e karşı, Arnold Schwarzenegger bu sefer Sarah ve genç John’u korumak için saf değiştirir. İlk iki filmde Sarah Conner rolünde Linda Hamilton yer aldı, ilk filmde 28 yaşında olan sanatçı bugün 62 yaşında son Terminatör filmi ile geri dönüyor. Yine ilk iki filmin senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini üstlenen James Cameron, 1997’de “Titanik” ve 2009’da “Avatar” filmleri ile başarısını devam ettirmişti. Cameron, bir yandan Avatar serisinin devam filmleri üzerine çalışırken, 2019’da son Terminator filminde geri döndü ve altıncı filmi yönetti. 1991 tarihli ikinci filmin sinema tanıtımını videoda izleyebilirsiniz.

1984'de ilk çekilen film ile başlayan Terminator serisi, sinemalarda gösterilen beş filmden ve bir TV dizisinden oluşuyor. Altıncı film 2019'da vizyona girecek.

bottom of page