top of page
Stranger Things

Stranger Things

Yeni Sezonu Beklerken

NETFLIX

S03

1980’lerin başında kurgusal Hawkins kasabasındayız. Kasaba yakınlarındaki devletin gizli laboratuvarında yapılan paranormal deneyler kontrolden çıkar ve yanlışlıkla Baş aşağı (Upside down) adı verilen paralel bir evrene portal açılır. İlk sezon Kasım 1983’de geçer ve 12 yaşındaki Will ormanda kaybolur. Lucas, Mike ve Dustin arkadaşlarını ararken psikokinetik yeteneklere sahip genç bir kız olan Eleven’ı bulurlar. İlk sezon boyunca Will’i birlikte ararlar ve en sonunda kurtarırlar. İkinci sezon Ekim 1984’de başlar, Will'in arkadaşları ve ailesi, Will'in Baş aşağı'ndaki varlıklardan hâlâ etkilendiğini öğrendiklerinde, Baş aşağı'nın kasaba ve insanlık için daha büyük bir tehlike olduğunu fark ederler.

Stranger Things üçüncü sezon 04 Temmuz 2019’da, Amerika’nın bağımsızlık gününde, tüm dünya ile aynı gün Netflix’te yayınlanacak. Yeni sezon 1985 yazında geçiyor, okul tatilde. Kasabada yepyeni bir alışveriş merkezi var. Yaz sıcağı iyice kendisini hissettiriyor. Tabii ki kahramanlarımız biraz daha büyüdü ve yetişkinliğe adım attılar. Romantizm grubun dinamiğini karmaşıklaştırıyor. Birbirlerinden ayrılmadan nasıl büyüyeceklerini keşfetmek zorunda kalacaklar. Kasaba eski ve yeni düşmanlar tarafından tehdit altında. Şimdi hayatta kalmak için bir araya gelmeli ve arkadaşlığın her zaman korkudan daha güçlü olduğunu hissetmeliler. Önceki sezonlar “E.T.” ve “Kötü Ruh – Poltergiest” filmlerinden esinlenmişti, üçüncü sezon biraz daha karanlık ve korkunç olacak, John Carpenter’ın “Şey – The Thing” ve efsane korku serisi “Yaratık – Alien”, üçüncü sezona ilham veren filmler. Eğer izlemediyseniz ilk iki sezon yine Netflix’te.

Bilimkurgu korku dizisi Stranger Things, 1980'li yıllarda Amerika'nın Indiana eyaletindeki kurgusal Hawkings kasabasındaki esrarengiz olayları anlatıyor. Steven Spielberg, John Carpenter ve Stephen King'den esinlenilen fantastik hikayenin arka planında, 1980'lerin kasaba yaşamı ve pop kültürü son derece gerçekçi canlandırıldı. Mike rolünde Finn Wolfhard, Dustin rolünde Gaten Matarazzo, Lukas rolünde Caleb McLaughlin, Eleven rolünde Millie Bobby Brown ve Joyce rolünde Winona Ryder yeralıyor. Dizinin yönetmeni Duffer Kardeşler.

bottom of page