Good Omens Kehanetin Komedisi
top of page

Kehanetin Komedisi

Good Omens

İlk Yayın Tarihi

S01

Amazon’un korku parodisi Good Omens dizisinden bahsedecektik ki, asıl komedinin sosyal medyada yaşandığı ortaya çıktı. Dizideki dini motiflere karşı bir hristiyan grup imza kampanyası başlattı, ama grup yanlışlıkla Netflix’i protesto etti. Netflix sosyal medyadan esprili bir cevap verdi: “Söz veriyoruz, bir daha yapmayacağız”. Amazon Netflix’e tweet gönderdi: “Ey Netflix, Good Omens’i iptal ederseniz, biz de Stranger Things’i iptal ederiz”.

Korku filmi Omen (Kehanet)’i bilmeyen yoktur. 1976 yapımı orijinalini bilmiyorsanız bile 2006’daki yeni çevriminden haberdar olmalısınız. Hatırlatalım, üst düzey bir Amerika’lı bürokratın dünyaya gelen oğlu, şeytanın oğlu (deccal) ile değiştirilir ve büyüdüğünde kıyameti getirecektir. İşte Amazon Prime Video tarafından Türkiye dahil tüm dünyada 31 Mayıs’da yayınlanan 6 bölümlük mini dizi Good Omens, bu hikayenin parodisi. Deccal bebeğin değiştirilirken yanlışlıkla bambaşka bir aileye verilmesi, dünyevi zevkleri olan, iyiyi ve kötüyü temsil eden iki zıt meleğin kıyamet fikrinden hoşlanmaması, bir cadı ile birlik olup kıyametin olmaması için gayret göstermeleri, dizide öne çıkan unsurlar.

Bir melek olan Aziraphale ve bir şeytan olan Crowley'nin öyküsünü anlatan dizi Good Omens, ünlü yazarlar Terry Pratchett ve Neil Gaiman'ın en çok satan romanından televizyona uyarlandı. Bu ikili 6.000 yıl boyunca arkadaşlık kurmuştur, ancak zamanın sonunu getirecek kıyamet yaklaşmaktadır ve birlikte dünyayı kurtarmanın bir yolunu bulmak için güçlerini birleştirmeleri gerekecektir. Başrolleri Ilan Galkoff, Michael Sheen ve Sam Taylor Buck paylaşıyor.

bottom of page