top of page
Eurovision

Eurovision

İlk Yarı Final Rotterdamdan CANLI YAYIN

YOUTUBE

2021 05 18

22:00

Bu akşam 16 ülkenin katılacağı İlk yarı finalde yapılacak oylama sonucu 10 ülke finale katılmaya hak kazanacak. Youtube Eurovision kanalından "https://www.youtube.com/c/EurovisionSongContest" Türkiye saati ile 22:00'de canlı izleyebilirsiniz. Eurovision yarışma detaylarına "https://eurovision.tv" adresinden ulaşabilirsiniz. Türkiye yarışmaya katılmadığı için Türkiye'den yarışmayı izleyen seyirciler oy kullanamayacak.

65.Eurovision Şarkı Yarışmasında 18 Mayıs Salı ve 20 Mayıs Perşembe yapılacak yarı finallerde, toplam 33 ülkeden 20 ülke finale kalmak için yarışacak ve 22 Mayıs Cumartesi gerçekleştirilecek final'de, yarı finallerden geçen 20 ülkeye ek olarak EBU kurucusu 5 ülke (İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa) ve geçen yılın birincisi Hollanda direk katılacak. Geçen yıl pandemi nedeniyle iptal edilen ve bu yıl Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenen yarışmayı, iki yıl önce Tel Aviv'de Hollanda adına yarışan Duncan Laurence “Arcade” isimli şarkı ile kazanmıştı.

Eurovision Şarkı Yarışması (Eurovision Song Contest), genellikle her yıl Mayıs ayının ikinci veya üçüncü haftası bir önceki yıl kazanan ülkede yapılmaktadır. İtalyan San Remo müzik festivalinden esinlenilerek Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) Monaco’da 1955 yılında yaptığı toplantıda ilk kez “Avrupa Şarkı Yarışması” yapılmasına karar verilmiştir. Türkiye bu yarışmaya ilk kez 1975 ve son kez 2012'de katılmıştı.

bottom of page