top of page
Breaking Bad

Breaking Bad

Öğretmenden Mafya Olur mu?

NETFLIX

The X-Files dizisinin senaryo yazarlarından olan Vince Gilligan, dizi bittikten sonra ekip arkadaşları ile işsiz olduklarını ve ne yapacaklarını konuşurken, aralarında “uyuşturucu yapıp satalım” diye espri olur. Bu fikirden yola çıkan Vince, “iyi” öğretmen Walter’ın “kötü” mafyaya dönüştüğü bir dizi senaryosu üzerinde çalışır ve televizyonları ikna etmek için çok uğraşır. Sonunda en iyi dizilerden biri ortaya çıkar: “Breaking Bad”: Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White (Bryan Cranston) kanser hastasıdır. Tedavi masraflarını çıkartabilmek ve ailesinin geleceğini garanti altına alabilmek için, eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile uyuşturucu üretmeye başlarlar. Yaptıkları ürün çok saftır ve “blue sky – mavi gökyüzü” adında piyasada büyük talep görünce herkes peşlerine düşer. Meksika uyuşturucu karteli onlarla anlaşma yapmak isterken, Walter’ın kayınbiraderi Hank’in de içinde olduğu narkotik büro inceleme başlatır.

Dizinin adının ne anlama geldiği Amerika’da bile tartışma konusu oldu. “Breaking Bad” ABD’nin güney eyaletlerinde kullanılan ve “suça yönelmek” anlamına gelen bir deyim. Dizi, 2008-2013 döneminde 5 sezon boyunca sürekli artan seyircisi ile çok popüler oldu. Şimdi, sinema filmi ile geri dönüyor. Filmin 11 Ekim 2019’da Netflix’te yayınlanacağı açıklandı. Dizin toplam 62 bölüm olan bütün sezonlarını Netflix’te izleyebilirsiniz. 2015’de bu dizinin içerisinden çıkan ve 2018 yazında 4.sezonu gösterilen “Better Call Saul”, 2020’de 5.sezonuna devam edecek.

Kanser hastası bir öğretmenin, tedavi masraflarını karşılayabilmek için eski öğrencisi ile uyuşturucu üretimine başlamasını anlatan dizi Breaking Bad, Vince Gilligan tarafından televizyona uyarlandı. Başrollerde Bryan Cranston, Aaron Paul ve Anna Gunn yeralıyor.

bottom of page